nieuws

Rotterdamse ouderen zijn betutteling Humanitas zat

ROTTERDAM - De bewoners van het Jan van der Ploeghuis zijn boos op thuiszorgverlener Humanitas. Sinds kort mogen de bewoners geen meubulair meer op de galerij laten staan. Ook zou de stichting vorig jaar al begonnen moeten zijn met een grootschalige verbouwing van het pand.
"We voelen ons voor de gek gehouden," aldus bewoner en voorzitter van de cliëntenraad Francine Siebert.
In de flat aan de Hooglandstraat in het Rotterdamse Oude Noorden wonen 55-plussers zelfstandig, of ze kopen thuiszorg in bij stichting Humanitas. Sinds kort mogen de bewoners geen meubulair meer op de galerij laten staan. Als ze buiten willen zitten moeten ze hun stoelen naar binnen en naar buiten dragen. Siebert: "Dat kun je oude mensen niet aandoen."
Volgens de thuiszorgverlener is dit puur vanwege de brandveiligheid. "Ik heb van dichtbij meegemaakt dat zo'n brand slecht kan aflopen. De veiligheid van de bewoners gaat voor", zegt André Jager, directeur van Humanitas-Noord.
Jager verzekert dat de verbouwing er zeker gaat komen, maar dat die plannen tijd nodig hebben. Maandag voert de directeur een spoedoverleg met de cliëntenraad om de misverstanden op te lossen. "Dat mensen zich hier niet meer thuis voelen, kan niet de bedoeling zijn."