nieuws

FC Dordrecht plaatst zich voor play-offs

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft zich geplaatst voor de play-offs in de Jupiler League. De ploeg van interim-coach Virgil Breetveld won met 3-1 van Almere City FC. Lars Veldwijk maakte twee van de treffers.
Dordrecht begon goed aan de eerste helft. Na een kleine twintig minuten werkte Mawouna Amevor een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk in het doel: 1-0. Daarna kwam Almere City iets beter in de wedstrijd. Twee minuten voor rust was het Hicham Faik die de gelijkmaker op prachtige wijze raak schoot. Kort daarna werden de bezoekers opnieuw gevaarlijk, maar Warner Hahn redde knap op een inzet van Jason Oost.
In de tweede helft kreeg Rogier Molhoek al snel een publiekswissel. Op dat moment was nog onzeker of de aanvoerder zijn laatste wedstrijd voor eigen publiek speelde. Molhoek stopt na dit seizoen met betaald voetbal. Doordat Dordt zich plaatste voor de play-offs, wordt de betaald voetbal loopbaan van Molhoek nog even verlengd.
Lars Veldwijk schoot FC Dordrecht na 53 minuten opnieuw op voorsprong. De spits, die komend seizoen voor Excelsior speelt, werd op de rand van buitenspel weggestuurd en bleef oog in oog met doelman Dennis Gentenaar koel. Vijf minuten voor tijd maakte Veldwijk met zijn tweede treffer aan alle onzekerheid een einde.
In de play-offs neemt Dordrecht het nu op tegen Go Ahead Eagles. Die ploeg verstoorde het kampioensfeestje van FC Volendam door in eigen huis met 3-1 te winnen. Dordt en Go Ahead ontmoeten elkaar op woensdag 8 mei voor het eerst aan de Krommedijk.
FC Dordrecht - Go Ahead Eagles: 17' 1-0 Mawouna Amevor, 43' 1-1 Hicham Faik, 53' 2-1 Lars Veldwijk