nieuws

Sparta derde na makkelijke zege bij Telstar

ROTTERDAM - Sparta heeft het seizoen afgesloten als nummer drie. De Rotterdammers boekten op bezoek bij Telstar de eerste zege onder interim-trainer Henk ten Cate, het werd 0-3.
Donovan Deekman was bij Sparta de gevierde man in de eerste helft. De vleugelaanvaller, die in de afgelopen weken vooral uitblonk in het verprutsen van kansen, was dit keer wel trefzeker. Na 22 minuten zorgde hij voor de 0-1 uit een vrije trap van Iliass Bel Hassani.
Twee minuten later was het opnieuw raak voor Sparta en wederom maakte Deekman het doelpunt: 0-2. In de slotfase van de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Ten Cate ook een goede kans op de 0-3, met opnieuw een hoofdrol voor Deekman, maar oog in oog met doelman Cor Varkevisser besloot de aanvaller de bal in de richting van de meegekomen Calabro te spelen. De pass was niet nauwkeurig, waardoor de kans was verkeken.
In de tweede helft werd het niet meer spannend in Velsen. Sandro Calabro gooide het duel een kwartier voor tijd helemaal in het slot, nadat een inzet van Deekman nog was gestopt.
Door de winst eindigt Sparta als derde. In de tweede ronde van de play-offs beginnen de Rotterdammers daardoor met een uitduel bij Helmond Sport. Die ploeg werd vierde. Sparta ontmoet Helmond voor het eerst op donderdag 16 mei.