nieuws

Excelsior figureert op kampioensfeest Cambuur

ROTTERDAM - Excelsior heeft het seizoen in stijl afgesloten. De ploeg van trainer Leon Vlemmings verloor op Woudestein met 0-2 van Cambuur. Toch was het feest in Kralingen. De bezoekers pakten door de overwinning het kampioenschap in de Jupiler League. Een negatieve hoofdrol was er niet voor eerst voor Elvis Manu. Hij kreeg na een bikkelharde overtreding op Cambuur-doelman Leonard Nienhuis.
Cambuur, dat op Woudestein moest winnen om zicht te houden op de titel, kwam na een halfuur spelen op fraaie wijze op voorsprong toen Erik Bakker de bal met mooie beweging meenam in het zestienmetergebied van Excelsior en de bal achter doelman Jordy Deckers werkte.
Doordat het FC Volendam van de Rotterdamse trainer Hans de Koning op bezoek bij Go Ahead Eagles met 3-1 achter kwam, kreeg Cambuur steeds meer geloof in de titel. Zeker nadat Manu in de 78ste minuut met rood het veld moest verlaten.
Toen Adnane Tighadouini vijf minuten voor tijd de 0-2 binnen schoot, brak het kampioensfeest op Woudestein los. Excelsior eindigt het seizoen door de nederlaag als voorlaatste.