nieuws

IJsbeer Vicks tijdelijk terug in Blijdorp

Vicks kort voor zijn vertrek uit Rotterdam
Vicks kort voor zijn vertrek uit Rotterdam
ROTTERDAM - IJsbeer Vicks keert binnenkort tijdelijk terug naar de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp. Hij zou eigenlijk vanuit Zweden naar Frankrijk verhuizen, maar zijn nieuwe verblijf is nog niet klaar. 
De in Blijdorp geboren ijsbeer verliet Rotterdam kort nadat hij wereldnieuws was geworden door de ruit van zijn buitenverblijf te vernielen met een steen. Het verblijf werd afgesloten en Vicks verhuisde tijdelijk naar Zweden.

Vicks verhuist later naar Mulhouse

Daar zou hij de winter doorbrengen en vervolgens naar de Franse dierentuin Mulhouse verhuizen. Maar zijn nieuwe onderkomen in Frankrijk is nog niet af. Omdat er in Zweden geen plaats meer voor hem is, keert hij tijdelijk terug naar Rotterdam.

Vicks is geliefd in geboortestad

Ondanks zijn fratsen was Vicks sinds zijn geboorte geliefd bij de Rotterdamse bezoekers. Het was de eerste keer in veertien jaar dat er een ijsbeer werd geboren in de Rotterdamse dierentuin. Duizenden nieuwsgierige dierenvrienden kwamen het beertje bewonderen en sloten Vicks in hun hart.

Nog geen definitieve aankomstdag

Wanneer Vicks in Rotterdam arriveert is nog niet bekend. Het is ook nog onduidelijk hoelang de viervoeter in Blijdorp blijft.