nieuws

Knappe zeges Barendrecht en Capelle

capbar
capbar
ROTTERDAM - Barendrecht heeft de tweede positie in de topklasse verstevigd. De ploeg van trainer Jack van den Berg won de lastige uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg met 1-2 en staat nu twee punten los van achtervolgers Rijnsburgse Boys, GVVV en Lisse. Capelle kende ook een prima dag. De middenmoter won met 5-0 van Spakenburg.
Barendrecht legde in de eerste helft de basis voor de zege op nummer zes Hardenberg. Na een half uur spelen zette Daniël Esajas zijn ploeg op 1-0 en Laurens Visser volgde zijn voorbeeld vlak voor rust. Capelle kwam juist na de pauze op gang. Alle vijf de treffers vielen in het laatste half uur. Dat was ook de fase waarin Spakenburg met een man minder kwam te spelen na een rode kaart. Vlak voor tijd kreeg de degradatiekandidaat zelfs een tweede kaart.
Overige uitslagen: IJsselmeervogels - GVVV 3-3, Katwijk - Scheveningen 1-3, Kozakken Boys - Noordwijk 0-2, Jodan Boys - Rijnsburgse Boys 1-2, Excelsior '31 - Genemuiden 5-3, Lisse - DETO 2-1.
Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B is de kampioen al bekend (Excelsior Maassluis), maar is het in de strijd om plek twee nog spannend. Zo is ASWH de grootste kanshebber voor die positie, maar ook Hoek en RVVH liggen op de loer.
Zaterdag wist ASWH in ieder geval met 1-3 te winnen van Heinenoord en behoudt het één punt voorsprong op Hoek, dat met 5-1 zegevierde op Nieuw Lekkerland, dat reeds gedegradeerd is. RVVH, kanshebber drie, heeft na de 2-1 winst op Kloetinge drie punten achterstand op ASWH.
Alexandria '66 verloor met 1-0 van Achilles Veen speelt daardoor nacompetitie. Overige uitslagen: Smitshoek - Nivo Sparta 1-2, XerxesDZB - Stedoco 5-2, Zwaluwen - Excelsior Maassluis 3-2.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl