Deltasport hoofdklasser na zege en titel

ROTTERDAM - Het Vlaardingse Deltasport is volgend seizoen weer te bewonderen in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Ton Pattinama won de kampioenswedstrijd tegen DSVP met maarliefst 8-0. Door die zege is Deltasport één wedstrijd voor het einde niet meer in te halen door Rijnvogels.
De spelers van Deltasport kenden een langzame start tegen het arme DSVP, dat slechts figurant was in het kampioenduel. Pas na 38 minuten opende Van Gulpen de score namens de thuisploeg. Vlak voor rust vergrootte Emre Er de voorsprong naar 2-0. In de tweede helft was de druk er duidelijk af bij de aanstaande hoofdklasser. De bezoekers uit Pijnacker kregen nog zes maal een tegentreffer.
Met nog één duel te spelen is de voorsprong op nummer twee Rijnvogels vier punten. De formatie uit Katwijk won overigens wel met 2-1 van Benschop. Spijkenisse eindigt als derde en is daardoor verzekerd van nacompetitie. Een zege boekte de ploeg zaterdag niet. SHO was met 2-1 te sterk. Overige uitslagen: BVCB - Nootdorp 1-2, 's-Gravenzande - RCL 2-2, Geinoord - Voorschoten 0-0, Vitesse Delft - GHC 2-0.
Eerste klasse C
In 1C, waar het lange tijd erg spannend was, lijkt Oranje Wit de titel te gaan pakken. De Dordtenaren hebben volgende week aan een punt genoeg. Zaterdag sloeg Oranje Wit een belangrijke slag in de strijd om de titel door Pelikaan met 1-0 te verslaan.
LRC en VVGZ zijn de twee andere kanshebbers voor de titel. LRC had het zaterdag moeilijk in en tegen Heerjansdam. De thuisploeg kwam zelfs op een 1-0 voorsprong, maar LRC won uiteindelijk met 1-2. VVGZ zegevierde met 3-1. Middenmoter Alblasserdam was de tegenstander van de Zwijndrechters. LRC en VVGZ hebben 48 punten, Oranje Wit 51.
Overige uitslagen: Almkerk - Altena 5-0, De Zwerver - Sliedrecht 1-2, Drechtstreek - Terneuzense Boys 1-3, GPC Vlissingen - Roda Boys 2-1.