Feyenoord laat het afweten bij ADO Den Haag

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij ADO Den Haag kansloos met 2-0 verloren. Door de nederlaag is de ploeg van trainer Ronald Koeman uitgeschakeld in de strijd om de tweede plaats. PSV, dat met 4-2 won van NEC, heeft met nog één duel voor de boeg drie punten voorsprong en een veel beter doelsaldo.
De thuisploeg begon beduidend scherper aan het duel. Feyenoord kwam niet aan voetballen toe en de snelle openingstreffer van ADO Den Haag was terecht. Mike van Duinen kwam voor Stefan de Vrij om een voorzet van Danny Holla binnen te werken: 1-0.
Ook na dat doelpunt bleef het elftal van trainer Maurice Steijn eenvoudig op de been. Alleen Graziano Pellè probeerde het vijandelijke doel onder vuur te nemen, maar na een vrije trap van John Goossens mikte de Italiaanse topscorer over. Halverwege de eerste helft moest De Vrij geblesseerd het veld verlaten, toen hij een arm van Charlton Vicento in zijn gezicht kreeg. Miquel Nelom verving de aanvoerder.
Enkele minuten later kreeg Vicento een dot van een kans, maar Jordy Clasie haalde zijn inzet met zijn dijbeen voor de lijn weg. Na dik een half uur spelen kreeg Feyenoord vanuit het niets een grote mogelijkheid, maar Ruben Schaken faalde oog in oog met keeper Coutinho. Tien minuten voor rust kreeg ADO Den Haag een penalty, toen Daryl Janmaat aanvaller Tjaronn Chery licht onderuit haalde. Holla benutte de toegekende strafschop: 2-0.
Na rust veranderde er weinig aanvankelijk aan het spelbeeld. Feyenoord was onmachtig en ADO Den Haag zocht daar waar het kon het doel van keeper Erwin Mulder. Pellè was daarna wel dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kopte na een voorzet van Goossens naast. Dat deed Lex Immers een kwartier later ook tegen zijn oude club.
Feyenoord drong nu wel even aan, maar een volgende kopbal van de normaal zo trefzeker Pellè belandde niet tussen de palen. Ook invaller Wesley Verhoek had weinig geluk, toen zijn inzet via de kluts naast ging. Chery was nog dichtbij de 3-0, maar hij mikte te hoog. Diep in blessuretijd miste Pellè zelfs nog penalty. Hij knalde hoog over vanaf elf meter.
Ondanks de nederlaag blijven de Rotterdammers wel derde in de eredivisie, omdat Vitesse met 3-2 verloor bij degradatiekandidaat RKC Waalwijk.
Scoreverloop: 10. Mike van Duinen 1-0, 37. Danny Holla (pen) 2-0.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij (25. Nelom), Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena (64. Vormer), Schaken, Pellè, Goossens (71. Verhoek).