nieuws

Leonidas kampioen in de zondag hoofdklasse

21aprLeonidas
21aprLeonidas
ROTTERDAM - Leonidas is ondanks een 1-0 nederlaag bij SC Feyenoord kampioen geworden in de zondag hoofdklasse A. De enige overgebleven concurrent van de Rotterdammers, Alphense Boys, ging hard onderuit bij FC Hilversum, waardoor het verschil tussen beide ploegen vier punten blijft met nog één duel voor de boeg. Leonidas speelt daardoor komend seizoen in de Topklasse.
Ook voor SC Feyenoord, dat vecht tegen degradatie, was het een speciaal duel. De Rotterdammers speelden hun laatste thuiswedstrijd als zondagclub. Komend seizoen gaat SC Feyenoord verder als zaterdagvereniging en start de hoofdmacht in de vierde klasse, het laagste amateurniveau van Nederland.
Nieuwenhoorn verloor zondag de voorlaatste competitiewedstrijd met 3-1 van De Zouaven. Kampioen Leonidas heeft 47 punten uit 25 duels, vier meer dan Alphense Boys. Nieuwenhoorn blijft steken op 35 punten. SC Feyenoord blijft ondanks de zege op Leonidas elfde in de hoofdklasse. Komende zondag is de laatste speeldag in de hoofdklasse A.
In de eerste klasse B verloor kampioen VOC met 0-3 van Boshuizen, dat tweede staat. Neptunus-Schriebroek boekte een 1-2 overwinning op Magreb '90. Excelsior '20 won met 2-0 van ADO Den Haag en het Geervlietse PFC ging thuis met 1-3 onderuit tegen Nieuwerkerk. Kocatape was met 4-1 te sterk voor RKDEO.