nieuws

Vlaardingse kat Tommy mogelijk niet meer te redden

ROTTERDAM - In de Hoogstraat in Vlaardingen is een kater mogelijk tussen twee spouwmuren van een slooppand terecht gekomen. De kater zit klem en komt er niet meer uit. Zowel de brandweer als een door RTV Rijnmond ingeschakelde sloper lukt het niet Tommy te redden.
De jonge kater Tommy is één jaar oud en miauwt alles bij elkaar. Het beest zit al bijna een week klem, maar is nauwelijks te zien. De brandweer is langsgeweest om het beest te redden, maar omdat ze de kater niet goed konden zien, hebben ze de reddingsactie na een uur opgegeven.
"Ik kan het niet niet bij laten," zegt Natasja van der Zwart, de dochter van de eigenaar. Ze hoopt dat mensen met een idee komen om de kat te kunnen redden, want haar vader is erg van streek. "Ik vind niet dat we het op mogen geven, er moet vandaag wat gebeuren."
De brandweer ziet af van verdere reddingspogingen nadat die via een gat in het dak in het pand heeft gekeken. De kater liet zich niet zien. Wel is het gemiauw van Tommy gehoord. De brandweer vindt het te gevaarlijk om het slooppand binnen te gaan en laat het er verder bij zitten.
Ook een door RTV Rijnmond ingeschakeld sloopbedrijf ziet geen mogelijkheden om Tommy uit de uit de woning vandaan te halen. Het pand zou te gevaarlijk zijn om te betreden.