nieuws

PEC Zwolle heeft interesse in Mokotjo

Kamohelo-Mokotjo
Kamohelo-Mokotjo
ROTTERDAM - PEC Zwolle heeft interesse in Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaan kan bij Feyenoord niet rekenen op speeltijd en mag vertrekken uit de Kuip. 'PEC Zwolle heeft zich gemeld en is zeer geinteresseerd in Kamohelo. Wij gaan nu intern overleggen en ook met de speler en zijn zaakwaarnemer zelf,' aldus technisch directeur Martin van Geel tegenover RTV Rijnmond.
Mokotjo heeft nog een contract tot de zomer van 2014 bij Feyenoord, maar de club gaf eerder al aan dat hij mag vertrekken. Dit seizoen kwam Mokotjo slechts enkele minuten in actie voor de hoofdmacht in competitieverband. In het thuisduel met ADO Den Haag in december viel hij in de laatste minuut in.
Feyenoord nam Mokotjo in 2009 over van Supersport United FC. De middenvelder werd direct gestald bij Excelsior, waarna hij een seizoen later terugkeerde in de Kuip. Een vaste waarde werd hij nooit, al speelde Mokotjo in het seizoen 2011/2012 wel twintig competitieduels.
Het in Mokotjo geinteresseerde PEC Zwolle handhaafde zich dit seizoen als promovendus knap in de eredivisie. De club staat met nog één duel voor de boeg op de veertiende plaats. Komend seizoen staan de Zwollenaren onder leiding van trainer Ron Jans.
Van Geel gaf verder aan dat er zich naast PEC Zwolle nog geen andere club heeft gemeld voor een bij Feyenoord overbodige speler.