nieuws

Van Galen: 'Mijn leven is gewoon waterpolo'

ROTTERDAM - Robin van Galen is dinsdag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van de Nederlandse waterpolomannen. De Rotterdammer is nu technisch directeur van het Utrechtse UZSC. Hij zal beide functies blijven combineren.
Robin van Galen werd in 2008 Olympisch kampioen met de Nederlandse vrouwen. Daarna stapte hij over naar DONK uit Gouda. De aanstelling van de 43-jarige Van Galen is opmerkelijk, omdat sportkoepel NOC*NSF de geldkraan voor de waterpoloploeg helemaal heeft dichtgedraaid. De mannen kunnen dus niet meer fulltime spelen en trainen. 'Er was geen geld voor een full-time bondscoach', legt Van Galen zijn komst naar Oranje uit. 'En ik wil graag mijn club blijven doen. Waarom zouden we dat dan niet combineren en elkaar sterker maken?'
Van Galen wil de korte en de lange termijn weer mee doen aan de Olympische Spelen, met als eerste doelstelling Rio de Janeiro in 2016. 'Daarnaast moeten de clubs in Nederland beter worden, moet er een betere competiite komen en moet er een talentontwikkelingsprogramma op poten worden gezet. Het is wel de bedoeling om op de langere termijn iets neer te zetten. Mijn leven is gewoon waterpolo en ik wil me dan ook dienend opstellen in het belang van de sport', aldus de nieuwe bondscoach.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl