Kabinet wil terrassen openen op 21 april: horecaondernemer Herman Hell blij, maar afwachtend

Het kabinet hoopt vanaf 21 april terrassen en winkels te kunnen openen. Of dat daadwerkelijk gebeurt hangt af van de besmettingscijfers tegen die tijd. "Een verstandige zet", vindt de Rotterdamse horecaondernemer Herman Hell.

Vorige week deed burgemeester Ahmed Aboutaleb al een oproep om de terrassen zo snel mogelijk weer open te gooien, om zo ook de drukte in de parken te verminderen. Hell: "De horeca wordt ingezet in de strijd tegen corona om mensen meer te verspreiden. Mooi dat wij daar een rol in kunnen spelen."

Eigenlijk had Hell verwacht met Pasen al open te kunnen. "Wij hadden al voorbereidingen getroffen en zijn er klaar voor. Wat mij betreft gaan wij morgen open. Maar ik ben in ieder geval blij met deze stap vooruit."

Ook Delfshavense horecaondernemers Peter Bender van Café De Ooievaar en Fred Zywiecky van restaurant 't Ouwe Bruggetje zijn blij met dit nieuws, maar er zitten volgens hen nog wel wat haken en ogen aan.

Randvoorwaarden

Hell vraagt zich wel af wat de randvoorwaarden zijn. "Daarom ben ik blij maar afwachtend. De vraag is of we anderhalvemeter afstand moeten handhaven, of misschien minder mensen mogen ontvangen. En wat zijn de openingstijden? Er staan best veel vragen nog open.

Maar ik ben blij dat we vooruit gaan. Het is een stap in de goede richting, ik hoop dat we zo snel mogelijk kunnen opschalen richting het oude normaal", aldus Hell.

Op de Witte de Withstraat is het nu nog stil. Tafeltjes staan gestapeld op de stoep en rolluiken zijn nog gesloten. Velen hopen dat het hier binnenkort weer levendig en gezellig is, maar wel op een veilige manier.

Meer over dit onderwerp:
HORECA CORONACRISIS NIEUWS
Deel dit artikel: