nieuws

Is de stadsvos een patatvos?

vosark
vosark
ROTTERDAM - De vos, katten in oorlogstijd en De Kossmannroute in Chris Natuurlijk van 11 mei.afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
De stadsvos is in opmars. In Rotterdam leven er naar schatting een stuk of vijftig. Eet de vos ook stads? Met andere woorden, zitten er resten van hamburgers en frieten in zijn maag? Samen met Niels de Zwarte van Bureau Stadsnatuur Rotterdam, inspecteert Chris Natuurlijk de maaginhoud van een aangereden vos uit het Kralingse Bos.
Over de vos gaat het dit keer in De Delta, wilder dan je denkt. Chris Natuurlijk maakt deze serie in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT..............................
Over de Tweede Wereldoorlog in Nederland is veel gezegd en geschreven. Maar nog niet over de poes. Met Poes in verdrukking en verzet, een speciale oorlogseditie van de Poezenkrant, komt daar verandering in. Journalist Paul Arnoldussen schrijft met een knipoog over katten in de oorlog.
De Kossmannroute, is een literair-historische wandeling door Rotterdam-Noord. De schrijvers Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij lopen samen met Chris Natuurlijk een stukje van de route. Onderweg vertellen de twee heren, verenigd in het Rotterdammologisch Instituut niet alleen over Alfred Kossmann, maar ook over andere schrijvers die op de een of andere manier een band hebben met dit gedeelte van Rotterdam. Het boekje komt in juni 2013 uit.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl