nieuws

Rotterdamse schrijfster zoekt letterlijk de grens op

ROTTERDAM - Met haar zelfgemaakte paspoort zoekt de Rotterdamse schrijfster Marjolijn van Heemstra letterlijk de grens op. Haar debuut voorstelling bij het Ro Theater: 'Garry Davis, de droom van een wereldburger', gaat over leven in een ideale wereld zonder grenzen.

Wereldburger

Marjolijn van Heemstra zocht voor haar stuk contact met Garry Davis. Deze 91-jarige Amerikaan verscheurde na de Tweede Wereldoorlog zijn paspoort en verklaarde zichzelf de eerste officiele wereldburger. Daarna heeft Davis meer dan zestig jaar met een zelfgemaakt paspoort de hele wereld over gereisd. Van Heemstra: "Ik wilde weten hoe Garry dat doet, 60 jaar leven met een droom die niet uit lijkt te komen".

Grenzen opzoeken

De kersverse regisseuse bij het Ro Theater zegt zelf tegen de Nederlandse grenzen aan te lopen bij haar poging een Iraanse vriendin voor vakantie over te laten komen. "Je schrikt ervan hoe moeilijk dat dan is, terwijl mijn vriendin niks heeft misdaan. En dit is ook eigenlijk de reden waarom ik mijn stuk heb gemaakt en dus de grenzen op zoek!", zegt de provocerende maar ook idealistische schrijfster Van Heemstra.
Het idee, de teksten en alle rollen zijn in handen van Marjolijn van Heemstra. De muziek is speciaal gemaakt door Roald van Oosten. Haar debuut 'Garry Davis, droom van een wereldburger' is vanaf woensdag 8 mei te zien in het Ro Theater in Rotterdam en gaat daarna op tournee door Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl