GELUIDSOVERLAST

Foutje bedankt: omwonenden kunnen niet slapen door per ongeluk nachtelijk heiwerk

DCMR Milieudienst Schiedam
DCMR Milieudienst Schiedam © Rick Huijzer
Werkzaamheden aan de A20 bij Vlaardingen hebben flink wat mensen uit hun slaap gehouden woensdagnacht. De Milieudienst Rijnmond, de DCMR, heeft in de nacht van woensdag op donderdag zo'n twintig klachten over geluidsoverlast binnengekregen. En dat heeft alles te maken met een miscommunicatie bij Rijkswaterstaat.
De A20 wordt bij Vlaardingen verbreed: de weg gaat van twee naar drie rijstroken. Dat bleek afgelopen nacht met flink wat herrie gepaard te gaan. Tussen 00:30 uur en 3:30 uur kwamen er in totaal achttien klachten van geluidsoverlast binnen. Volgens de DCMR was het na 3:30 uur gedaan met de herrie: na dat tijdstip kwamen er geen klachten meer binnen.
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het 'vannacht behoorlijk misgegaan'. "Het was de bedoeling dat er langs de verbreding van de A20 (de Marathonweg) geboord zou worden. Door een miscommunicatie is er geheid, wat eigenlijk overdag had moeten plaatsvinden."
"Onze excuses aan alle omwonenden die er last van hebben gehad", vervolgt de woordvoerder. "Foutje..." Rijkswaterstaat laat weten intern uit te gaan zoeken wat er mis is gegaan. "Dit gaat niet nog eens gebeuren." Mede omdat de werkzaamheden op die specifieke plek klaar zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl