nieuws

Verkoop ss Rotterdam nog lang niet rond

ROTTERDAM - Hoewel het gerechtshof in Den Haag dinsdag heeft bepaald dat het beslag op het ss Rotterdam niet terecht was en moet worden opgeheven, is een verkoop van het schip door Woonbron aan hotelketen Westcord nog lang niet beklonken.
Dinsdag werd het door scheepsbouwer VeKa opgelegde beslag op het schip door het Gerechtshof opgeheven. VeKa had beslag laten leggen omdat deze vond dat er al eerder met hen een deal was over de verkoop van het schip.
Hoewel de verkoop aan Westcord nu wel een stap dichterbij is gekomen, is deze nog lang niet rond. Allereerst laat de advocaat van VeKa weten dat nog overwogen wordt in cassatie te gaan tegen de uitspraak van het gerechtshof.
Daarnaast is er ook nog een ander probleem. De huidige exploitant van het schip, horecaketen Hoscom van Lucas Petit, zegt tot 2020 een contract te hebben met Woonbron en is niet van plan de Rotterdam zomaar te verlaten.
Volgens een woordvoerder van Westcord zal dit juridische probleem eerst opgelost moeten worden, voordat de koop daadwerkelijk door kan gaan.
Woonbron wil over deze kwestie geen commentaar geven en kan ook geen datum noemen waarop het schip daadwerkelijk wordt verkocht.