Burenruzie escaleert: familievriend krijgt klap met ijzeren staaf

Een ruzie tussen twee families is woensdagavond flink ge√ęscaleerd. Het begon met schelden en eindigde met harde klappen op de Vroegestraat in Alblasserdam. Een 16-jarige jongen is gearresteerd.

Volgens de politie gaat het om een langlopende burenruzie tussen overburen. De ene familie woont aan de ene kant van de Vroegestraat, de andere familie aan de andere kant. De families zouden al langer problemen hebben met elkaar, maar volgens een woordvoerder bleef het tot nog toe bij schelden.

Om 19:30 uur veranderde dat: de overburen stonden aan de overkant op de stoep om verhaal te halen over een eerdere scheldpartij. Gewapend met bijl en ijzeren staaf. Volgens de politie werden er op dat moment al bedreigingen geuit, maar pas wanneer een vriend van een van de families arriveert escaleert de situatie.

De vriend moet het ontgelden en krijgt een klap met de ijzeren staaf. De politie heeft een 16-jarige jongen opgepakt, die de klap met de ijzeren staaf zou hebben uitgedeeld. Zowel de bijl als de staaf zijn in beslag genomen.

Meer over dit onderwerp:
ALBLASSERDAM Nieuws 112
Deel dit artikel: