Rotterdammer (20) krijgt 8 jaar cel voor fatale steekpartij bij date

De 20-jarige Rotterdammer Felisionio S. is door de rechtbank van Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. S. stak in 2019 de Haagse d'Angelo in zijn woning in de binnenstad van Den Haag dood met tien messteken. Volgens S. was het zelfverdediging, meldt Omroep West.

De Rotterdammer kende d'Angelo helemaal niet toen hij die fatale ochtend van 27 augustus 2019 bij hem aanbelde aan de Uilebomen. De verdachte had via datingsite Badoo een afspraakje met een 27-jarige medebewoonster van het appartement. De 47-jarige d'Angelo vertelde de verdachte dat hij niet welkom was. Er ontstond een worsteling aan de deur waarbij de verdachte de man meerdere malen met een mes stak.

"De verdachte heeft het slachtoffer op brute wijze van het leven beroofd door hem te blijven steken totdat hij niet meer bewoog", stelt de rechtbank in haar vonnis. "Door het handelen van de verdachte is het slachtoffer uit het leven weggerukt en leeft de vader van drie jonge kinderen niet meer." De rechtbank heeft in haar uitspraak laten meewegen dat buren hebben gehoord hoe de gewonde Hagenaar kwam te overlijden.

Gesmeekt om niet te steken

Volgens de rechtbank heeft de man tijdens de worsteling de verdachte nog gesmeekt om niet te steken. De verdachte Rotterdammer zat toen bovenop d'Angelo, aldus de rechtbank. Hij had gewoon kunnen weggaan. Van zelfverdediging was daarom geen sprake.

De Rotterdammer is ook nog schuldig bevonden aan het steken van een bezoeker tijdens een dance event in Breda. Het Openbaar Ministerie had elf jaar tegen de verdachte geëist. Omdat de verdachte lijdt aan een psychische stoornis, en de rechtbank hem verminderd toerekeningsvatbaar vindt, krijgt hij een lagere celstraf van acht jaar. De verdachte moet aan nabestaanden van het slachtoffer in totaal 63 duizend euro aan schadevergoedingen betalen.

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG Nieuws Misdaad
Deel dit artikel: