nieuws

Verdachten moord Sehriban in beroep

Gedenkhoekje_Sehriban
Gedenkhoekje_Sehriban
ROTTERDAM - De hoofdverdachte van de moord op de 17-jarige Sehriban uit Rotterdam gaat in hoger beroep. Hij is het niet eens met de één jaar jeugddetentie en jeugd-TBS die hij heeft gekregen.

Sehriban Akpinar werd in augustus van het vorig jaar dood aangetroffen in de bosjes langs de Horvathweg, vlakbij het Sparta-stadion. Zij was door 24 messteken van het leven beroofd. Volgens de rechter was zij bewust naar die plek gelokt door de verdachten.
De 16-jarige hoofdverdachte Ismail had bekend dat hij had gestoken. Maar hij zegt in paniek te hebben gehandeld en hij was niet uit geweest op de dood van het meisje. Zij zou nog in leven zijn geweest toen hij wegging. Daarmee sluit hij niet uit dat een medeverdachte de fatale steken heeft toegebracht.
Diefstal telefoons
De15-jarige Gaffer, die de mobiele telefoons van Sehriban had meegenomen, gaat ook in beroep. Hij kreeg 10 maanden jeugddetentie omdat de rechter hem veroordeelde voor "diefstal met geweld, de dood tot gevolg." De jongen bekende de diefstal, maar vindt dat hij niet verantwoordelijk is geweest voor het overlijden van Sehriban.
Van de derde verdachte, de 15-jarige Ertan, is nog niet bekend of hij zijn straf accepteert. Hij kreeg 10 maanden jeugddetentie en jeugd-TBS. Een hoger beroep moet binnen twee weken na het vonnis worden aangetekend. Die termijn verstrijkt morgen.
Justitie in Rotterdam ziet geen redenen om in beroep te gaan, ook al was zij uitgegaan van doodslag en niet van moord. De straf voor de hoofdverdachte was de maximale straf die wettelijk kan worden opgelegd aan minderjarigen.

De redactie heeft besloten het reactieveld onder dit bericht te sluiten omdat er te veel reacties werden geplaatst die onze fatsoensnormen overschrijden. - Redactie Rijnmond.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl