Binnenland laat titel aan ProBuild Lions

ROTTERDAM - De basketbalsters van Challenge Sports/Binnenland Rotterdam hebben evenals vorig seizoen de zesde wedstrijd in de play-offs in de strijd om de landstitel verloren van ProBuild Lions. In het eigen Topsportcentrum ging de formatie van coach Joost van Rangelrooy met 57-67 onderuit tegen de ploeg uit Landsmeer, die zich daarmee kroont tot landskampioen.
Binnenland begon met Addie Micir, Zera Butter, Rachel Roubehie-Fissa, Lisa van den Adel en Eline Kasius in de basis. Het vijftal startte met een snelle voorsprong, die via 7-5 en 14-2 werd uitgebouwd naar een 18-16 tussenstand na het eerste kwart in het eigen voordeel. Ook in het tweede kwart bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar was het de thuisploeg die ook in de rust aan de leiding bleef: 37-33.
Na de thee waren het de bezoekers uit Noord-Holland die het heft in handen namen. Al snel nam het de leiding over van Binnenland en werd het derde kwart beëindigd met een 46-50 voorsprong. Deze werd in het laatste kwart niet meer verspeeld door de gasten. De dames van Van Rangelrooy kwamen nog wel terug tot 57-61, maar in de slotfase kon ProBuild Lions het duel gemakkelijk uitspelen.
Het is de tweede keer op rij dat Challenge Sports/Binnenland Rotterdam de best-of-seven serie met 4-2 verliest van ProBuild Lions. Ook vorig seizoen moesten de basketbalsters hun meerdere erkennen in het team uit Landsmeer.