nieuws

Auto stort van fly-over bij Kleinpolderplein Rotterdam

ROTTERDAM - Bij een verkeersongeluk op het Rotterdamse Kleinpolderplein is donderdagmorgen een 34-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. De auto vloog met vermoedelijk zeer hoge snelheid uit de bocht en viel van de hoogste fly-over.
De bestuurder werd zwaargewond uit zijn auto bevrijd en met spoed overgebracht naar het Erasmus MC. Daar is hij aan zijn verwondingen bezweken.
Duikteams
Twee duikteams hebben in het water van het Schiekanaal gezocht naar andere inzittenden, die mogelijk uit de auto waren geslingerd. Zij hebben niemand aangetroffen. In het Schiekanaal werd wel het motorblok van de auto gevonden. De auto en het motorblok zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.
170 kilometer per uur
Volgens een verslaggever van RTV Rijnmond stond de kilometerteller van de auto op bijna 170 kilometer per uur. De politie heeft dit nog niet bevestigd.
Vanwege het ongeluk is de A20 enige tijd in beide richtingen afgesloten geweest tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein. Ook was de fly-over van de A13 richting Gouda afgesloten. Rond 09.00 uur waren de stremmingen voorbij. Door het ongeluk is de vangrail ernstig beschadigd.
Op de plaats waar het ongeluk plaatsvond zijn bloemen gelegd.
Foto's: Media TV, Jack Kerklaan en Jacco van Giessen