HCR op voorsprong in halve finale

ROTTERDAM - De hockeyers van Rotterdam hebben de eerste wedstrijd tegen Bloemendaal in de halve finales van de play-offs. In eigen huis ging de zege na shoot-outs naar de ploeg van coach Reinoud Wolff.
Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1. Rotterdam kwam in de eerste helft op achterstand toen Fergus Kavanagh de bal door de benen van doelman Pirmin Blaak binnenwerkte. In de tweede helft zorgde aanvoerder Jeroen Hertzberger (foto) voor de 1-1 uit de eerste strafcorner van de wedstrijd.
Nadat de wedstrijd in 1-1 was geëindigd, volgde een verlenging van twee keer 7,5 minuut. Beide ploegen kregen grote kansen, maar gescoord werd er niet meer, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen.
Daaraan begon HCR matig (Nick Wilson mistte), maar door onder meer uitstekend keeperswerk van Blaak ging de zege toch naar HCR.
Zaterdag treffen beide ploegen elkaar in Bloemendaal. Mocht dat nodig zijn, speelt HCR ook de derde wedstrijd uit. Die zal dan zondag worden gespeeld.