nieuws

FvT verliest finale om voorjaarstitel

ROTTERDAM - De tafeltennissers FvT/Visser-Van den Ham zijn er niet in geslaagd de voorjaarstitel in de wacht te slepen. Het team uit Rotterdam was in de finale van de play-offs niet opgewassen tegen Enjoy & Deploy. Op neutraal terrein waren de Zoetermeerders met 4-1 te sterk voor het eerste herenteam van Feijenoord van Teylingen.
Barry Wijers, de kopman van de havenstedelingen, gaf in de eerste partij een voorsprong weg tegen zijn opponent Borna Kovac. Laurens Tromer wist zijn onderlinge confrontatie met Gudmundur Stephensen nog wel te winnen, maar Martin Khatchanov moest eveneens het onderspit delven. Ook in de dubbel en in de laatste partij van Wijers ging FvT kansloos onderuit. Patrick Oeij hoefde daardoor niet in actie te komen namens de Rotterdamse eredivisionist.
'We hebben een prima seizoen gedraaid. Dat we deze finale hebben verloren lag in de lijn der verwachting,' zegt Wijers na afloop. 'Zoetermeer heeft een begroting die ongeveer zes keer zo hoog ligt als die van ons, dan weet je dat het heel moeilijk wordt. We hebben kleine kansen gehad, maar het mocht niet zo zijn. Ik denk dat wij alsnog een prima prestatie hebben geleverd.'
Ondanks het verlies in de finale, is Wijers trots dat zijn formatie überhaupt van de partij was bij de eindstrijd in Hilversum. 'We spelen met vier spelers uit onze eigen opleiding. Dat is een unieke prestatie van iedereen binnen de vereniging. Ik ben daar absoluut trots op. We zijn twee jaar geleden gedegradeerd, en dan nu in de finale staan is een bekroning van het harde werken,' aldus de 30-jarige Rotterdammer tegenover RTV Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl