nieuws

VIDEO: Evacuaties na brand Sliedrecht

ROTTERDAM - In een pand aan de Kerkbuurt in Sliedrecht is vrijdagavond rond kwart voor negen brand uitgebroken. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. Omwonenden werden geëvacueerd.
Het ging om een leegstaand winkelpand met een dak waain riet is verwerkt. Er was veel rookontwikkeling. Het pand staat aan het begin van het winkelgebied van Sliedrecht bij de kruising met de P.C. Hooftlaan. Er werd groot alarm geslagen. Een deel van de Kerkbuurt was afgesloten.
Bewoners van 16 omliggende seniorenwoningen zijn geëvacueerd. Vijftien bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne, acht anderen zijn elders ondergebracht. De meeste bewoners mochten na metingen door de brandweer in de woningen in de loop van de nacht weer terug naar huis.
De Sliedrechtse brandweer werd geholpen door de korpsen uit onder meer Dordrecht, Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam. Ook werden meerdere ambulances ingezet. De brand was rond tien uur onder controle. De brandweer is nog tot diep in de nacht bezig geweest met nablussen.
Drie mensen zijn door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld omdat ze rook hebben ingeademd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto's:

Ruben van der Sterren, Olivier van Det (Mediatv), Raymond Kreuger, Jan Kwint