nieuws

Excelsior contracteert Hutten

ROTTERDAM - Excelsior heeft zich voor de komende seizoenen versterkt met Lars Hutten. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt over van het inmiddels failliete SC Veendam. Hutten, die een tweejarig contract tekende op Woudestein, scoorde veertien doelpunten in 43 wedstrijden voor Veendam.
De geboren Tilburger speelde eerder voor de jeugd van JSP, Willem II en PSV. Daarna kwam hij op eredivisieniveau negentien keer in actie voor Willem II. Na het faillissement van Veendam kon hij kiezen uit meerdere clubs, maar de middenvelder heeft dus voor Excelsior gekozen.
Excelsior-trainer Leon Vlemmings is louter positief over zijn nieuwe 'nummer tien'. 'Het is een scorende speler, die ook veel in de spits heeft gespeeld, maar wij zien hem als een nummer tien.' Daarnaast beschikt Hutten volgens Vlemmings over 'een goede mentaliteit en dito loopactie. Hij kan prima tussen de linies spelen.'
Hutten is al de vierde aankoop van de Kralingers. Eerder al werden Lars Veldwijk, Sander Fischer en Kevin Vermeulen vastgelegd.