nieuws

Kort nieuws uit de regio

Rijnmond Kort
Rijnmond Kort
ROTTERDAM - Duckrace bij Rotterdamse Laurenskerk, Golden Earring wederom op Strijen Open Air en Rotterdamse eendenkooi heropend: Kort nieuws uit de regio.

Duckrace bij Rotterdamse Laurenskerk

ROTTERDAM – Bij de Laurenskerk in Rotterdam is zaterdagmiddag een duckrace gehouden. De Rotterdamse jeugdbrandweer zette de spuit op ongeveer1500 badeendjes die allemaal een rugnummer hebben. De rugnummers correspondeerde met lootjes, waarmee een hotelarrangement gewonnen kon worden. De opbrengst komt ten goede aan Maaszicht, waar zwerfjongeren worden opgevangen. De race was een initiatief van studenten van de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Golden Earring wederom op Strijen Open Air

STRIJEN - Golden Earring speelt volgende maand opnieuw op Strijen Open Air. Het openluchtconcert vindt plaats op het complex van de Voetbalvereniging Strijen. Het is al de zestiende keer dat de Haagse rockband speelt op het festival in de Hoekse Waard. Strijen Open Air is dit jaar op zaterdag 15 juni.

Rotterdamse eendenkooi heropend

ROTTERDAM - De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen heropent zaterdagmiddag een eendenkooi in Oud-Mathenesse. De drijvende broedplaats voor eenden uit de Hoekersingel is opgeknapt door Poolse bewoners in de wijk. In Oud-Mathenesse wonen veel Oost-Europeanen. De Polen willen laten zien dat ze ook een positieve bijdrage leveren aan hun wijk.