nieuws

Wat Willen We Weten: Waarom worden Feyenoordsupporters ook wel ‘kakkerlakken’ genoemd?

04-02-Feyenoord_Ajax.jpg
04-02-Feyenoord_Ajax.jpg
ROTTERDAM - Ajax won vorig weekend voor de derde keer op rij de felbegeerde zilveren kampioensschaal. Feyenoord deed ook een tijd mee als concurrent, helaas mocht het niet zo zijn. Misschien volgend jaar?? Al met al.. een derde plaats is ook geen slechte prestatie toch? De WWWW gaat dit keer over de concurrentie tussen Feyenoord en Ajax. Waarom worden supporters van Feyenoord  eigenlijk ‘kakkerlakken’ genoemd?Even een fragmentje uit 2010, toen Ajax de bekerfinale van Feyenoord had gewonnen. Ajax-aanvoerder Jan Vertonghen pakte tijdens de huldiging de microfoon:
Reacties WWWW Facebook:
Natasja van Dijke-Goethals Dit is een inkoppertje: kakkerlakken zijn niet te verslaan, komen altijd terug, zijn met velen en zijn overal... net als de supporters dus.
Fred van der Stel Omdat supporters van Feyenoord gewoon in het hele land zitten..
Peter van Die: Kakkerlakken zijn niet uit te roeien net als Feyenoord supporters.
Mark Dabrowski: In Amsterdam zijn ze er niet blij mee, dat er voor een Feyenoorder géén algemeen geaccepteerde andere naam is. Zó erg zelfs, dat ze daar de koppen bij elkaar hebben gestoken voor een toepasselijke belediging. Wie zijn moeilijk te verslaan, zijn áltijd .. Kortom, de naam is kunstmatig en opzettelijk in het leven geroepen.
Verder:
Meneer Pijnacker: In Amsterdam zijn/waren veel joden (vandaar hun bijnaam) en in Rotterdam schijnen er veel kakkerlakken te zijn (geweest).
Dhr Goossens geeft aan dat de bijnaam 'Kakkerlakken' staat voor onuitroeibaar en onverslaanbaar: 'Rotterdammers zijn namelijk van de 'mouwen-opstropen-en-gaan-mentaliteit', wat enigzins vergelijkbaar is met met hetgeen waar men een kakkerlak mee associeert.'