nieuws

Hockeyers Rotterdam naar finale play-offs

ROTTERDAM - De hockeyers van Hockey Club Rotterdam hebben zich geplaatst voor de finale van de play-offs in strijd om het landskampioenschap. De formatie van trainer Reinoud Wolff won zaterdag met 1-4 van Bloemendaal en dat was na de eerdere zege genoeg voor een finaleplek.
Zaterdag in Bloemendaal was Simon Child de gevierde man bij Rotterdam. De Nieuw-Zeelander was liefst driemaal trefzeker. Met name zijn derde treffer, een paar minuten na rust, was van grote schoonheid. De fase na rust was überhaupt spectaculair met drie treffers in vijf minuten. Eén minuut na de pauze was het Child die de 0-2 voor Rotterdam binnen sloeg en drie minuten daarna kwam Bloemendaal alweer terug in de wedstrijd. Direct na de hervatting was het wéér Child, die met zijn mooie derde treffer HCR op 1-3 zette.
In de slotfase speelde Bloemendaal alles of niets. De oranjehemden stuitten echter keer op keer op de uitblinkende doelman Pirmin Blaak. Hidde Turkstra zorgde zelfs nog voor een Rotterdams slotakkoord. De Rotterdammer werkte een strafcorner binnen.
De tegenstander in de finale is nog niet bekend. Oranje Zwart en Kampong moeten een derde wedstrijd spelen. Zondagmiddag spelen zij opnieuw tegen elkaar.