nieuws

Oranje Wit is kampioen en promoveert naar hoofdklasse

oranjewitvlag
oranjewitvlag
ROTTERDAM - De voetballers van Oranje Wit zijn volgend seizoen te bewonderen in de hoofdklasse. De Dordtenaren wonnen zaterdag de kampioenswedstrijd van Roda Boys met 1-4 en houden zo LRC en VVGZ achter zich.
Oranje Wit kwam pas langzaam op gang tegen Roda Boys. In minuut 37 zette Willemstein zijn ploeg op 0-1 en dat was een bevrijdende treffer voor de Dordtenaren. Een kwartier na rust barstte er definitief een feest los langs de lijn toen De Lange de voorsprong verdubbelde. Roda Boys kon weinig verzet meer leveren, waardoor Oranje Wit uit kon lopen naar 1-4.
VVGZ, LRC en Alblasserdam hebben zich geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar hoofdklasse. VVGZ speelde zaterdag met 4-4 gelijk tegen Altena, dat daardoor directe degradatie ontloopt. VVGZ eindigt als derde. LRC is tweede geworden, mede door de 2-1 zege op Drechtstreek. Alblasserdam is laatste geworden in de derde periode, maar speelt wel nacompetitie om promotie dankzij de eerste periodetitel. Zaterdag verloor Alblasserdam met 2-5 van Heerjansdam
GPC Vlissingen en Terneuzense Boys zijn gedegradeerd uit de eerste klasse B. Roda Boys en Altena moeten nacompetitie spelen.
Eerste klasse B
In 1B was Deltasport al kampioen, maar plaatsten Rijnvogels, Spijkenisse en FC 's-Gravenzande zich voor de nacompetitie. Rijnvogels won zaterdag overigens niet. RCL was met 1-0 te sterk voor de Katwijkers. Spijkenisse had geen moeite met BVCB (4-0) en s'-Gravenzande won met 2-1 van Voorschoten.
Voor de Westlanders betekende dat de derde periodetitel en dus een kans op promotie naar de hoofdklasse. Benschop speelt volgend jaar een niveautje lager lager, net als DSVP. Geinoord ontliep directe degradatie door van DSVP te winnen (2-1). Vitesse Delft won van Benschop (1-0) en moet zich handhaven via nacompetitie.
SHO was in bloedvorm. Middenmoter GHC werd met 2-8 verslagen. Kampioen Deltasport verloor de uitwedstrijd bij Nootdorp met 1-0.