nieuws

Barendrecht eindigt op plek twee, Capelle zevende

capbar
capbar
ROTTERDAM - Topklassers Barendrecht en Capelle hebben hun laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Barendrecht won op eigen veld met 4-3 van kampioen Katwijk en eindigt zodoende op de tweede plaats. Capelle is uiteindelijk zevende geworden. De ploeg van trainer Ronald Klinkenberg zegevierde met 2-1 op Scheveningen.
Capelle had zaterdag periodekampioen kunnen worden, maar dan hadden Rijnsburgse Boys én Excelsior '31 punten moeten verspelen. Eerstgenoemde deed dat wel. FC Lisse hield de thuisploeg op 2-2, maar Excelsior '31 was te sterk voor DETO (3-0).
Barendrecht speelde een prima wedstrijd tegen Katwijk. Nog voor rust kwam de formatie van Jack van den Berg op 2-0 dankzij treffers van Marwin Richard en Daniël Esajas. Een tegentreffer van Katwijk weerhield Richard er niet van zijn tweede van de middag te scoren na een uur spelen. Het werd een kwartier voor tijd zelfs 4-1 via Joey Jongman. Katwijk zette nog een eindsprint in, maar meer dan twee treffers maakte het niet.
Jodan Boys en Genemuiden degraderen uit de topklasse. Spakenburg moet zich handhaven via nacompetitie.
Hoofdklasse B
ASWH heeft zich zaterdag geplaatst voor de nacompetitie. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht won met 4-2 van XerxesDZB en pakte de derde periodetitel.
Achilles Veen zal zich moeten handhaven via nacompetitie, net als Alexandria '66. Achilles Veen verloor met 3-0 van Excelsior Maassluis, dat eerder al kampioen werd. Alexandria '66 speelde zaterdag gelijk. Smitshoek hield de thuisploeg op 1-1.
Overige uitslagen: Nieuw Lekkerland - Heinenoord 2-5, Kloetinge - Hoek 4-2, Nivo Sparta - RVVH 3-0 en Stedoco - Zwaluwen 4-1.