nieuws

Veldwijk: 'Doet pijn om deze club te verlaten'

ROTTERDAM - Lars Veldwijk heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Dordrecht gespeeld. De spits, die vanaf komend seizoen uitkomt voor Excelsior, werd met zijn ploeg in de eerste ronde van de play-offs in de strijd om promotie naar de eredivisie uitgeschakeld door Go Ahead Eagles. De Schapenkoppen werden zaterdag met 3-0 verslagen.
'Dit is een onnodige nederlaag,' concludeert Veldwijk na afloop. 'Op een gegeven moment moeten we alles open gooien om die goal te maken, maar daardoor gaven we veel ruimte weg en daar gingen zij goed mee om. Ik heb er geen woorden voor. We hebben het afgelopen woensdag weggegeven. Als je 2-1 voorkomt tegen tien man, dan moet je het uitspelen. Als je dat niet doet wordt het moeilijk.'
De aanvaller droeg in Deventer voor de laatste keer het shirt van FC Dordrecht. 'Het doet heel veel pijn om deze club te verlaten. Ik heb een mooi en leerzaam jaar gehad. Heel het seizoen is de doelstelling het behalen van de play-offs geweest. Dat je er in de eerste ronde uitligt, is heel zuur,' aldus Veldwijk tegenover RTV Rijnmond.