nieuws

Dordtse voetbalclub door het stof na mishandeling

ROTTERDAM - De Dordtse voetbalclub SC Emma biedt excuses aan na de mishandeling van een scheidsrechter (47) zaterdag. Een 17-jarige speler van de club zou de arbiter tijdens de KNVB Bekerfinale in Ottoland hebben geslagen.
De club ging na de mishandeling diep door het stof: ''Wij zullen zondag definitieve maatregelen nemen om dit wangedrag te bestraffen. Wij willen onze excuses aanbieden aan de scheidsrechter, vv VVAC en vv DSC'', schrijft het bestuur in een verklaring.
De Dordtse voetbalcub dreigt met harde actie tegen de betrokken speler. ''Een ieder die de regels van fatsoen niet naleeft heeft niets te zoeken bij SC Emma'', waarschuwt het bestuur.

Door het lint

Het is nog onduidelijk waarom de speler door het lint ging. ''Dat had vermoedelijk iets met het spelverloop te maken'', stelt een politiewoordvoerder. De politie arresteerde de 17-jarige speler, maar liet de jongen in de loop van de avond weer vrij.
Hoewel de tiener onkent de arbiter te hebben geslagen, blijft hij wel verdachte. Volgens de politie waren voldoende mensen getuige van de klap.
De scheidsrechter hield voor zover bekend geen ernstig letsel over aan de mishandeling. Ambulancepersoneel keek de man na, maar hij hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis.