nieuws

Wilde achtervolging door regio

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Een bestuurder onder invloed heeft de politie zaterdagavond veel werk bezorgd. Tijdens een achtervolging ramde de man auto’s en scheurde hij met hoge snelheden door woonwijken in Vlaardingen.
Agenten kregen de bestuurder in het oog toen hij in Maassluis door een rood licht reed. De politiemensen wilden de man laten stoppen, maar daar bleek de bestuurder weinig voor te voelen. Hij sloeg op de vlucht richting Rotterdam.
Met de politie op zijn hielen haalde de man wilde capriolen uit om zijn achtervolgers af te schudden. ‘’De auto reed met snelheden van ruim 90 kilometer per uur door de wijken Vlaardinger-Ambacht en Holy-Zuid’’, meldde de politie. Tijdens de achtervolging botste de automobilist op zeker twee andere auto’s, voordat hij tot stilstand kwam en werd opgepakt.
De man bleek na zijn arrestatie het nodige op zijn kerfstok te hebben. ‘’Hij had geen rijbewijs, de auto was onverzekerd en de man had teveel alcoholische drank op’’, liet de politie weten. Mogelijk heeft de bestuurder tijdens de achtervolging ook andere voertuigen geraakt. De politie roept slachtoffers op zich te melden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl