nieuws

Gudde: 'Verschil met AZ moet zes plaatsen blijven'

ROTTERDAM - Feyenoord moet zondagmiddag niet alleen winnen van NAC Breda om Vitesse achter zich te houden in de strijd om de derde plaats, de Rotterdammers zijn ook nog in een strijd verwikkeld met AZ. Dat heeft algemeen directeur Eric Gudde gezegd tegenover RTV Rijnmond.
'Als het gat met AZ zes plaatsen blijft op de ranglijst, scheelt dat ook in de TV-rechten die tegenwoordig op basis van de ranglijst van de laatste tien jaar geregeld worden. Dat is iets heel aparts. Als het verschil vijf plaatsen is, gaat het geld naar AZ, bij zes plaatsen naar Feyenoord. Dan heb je het toch over 6,5 ton wat het scheelt aan tv-rechten voor komend seizoen. Dat is voor beide clubs serieus geld.'
'Daarnaast is het belangrijk om de groepsfase van de Europa League weer een keer te bereiken. Ik heb al voorzichtig gerekend; met kwalificatiepremies, wedstrijdpremies en drie of vier keer een goed gevuld huis, kunnen wij daar ook een omzet van een miljoen of vijf ruim uithalen. Dat is voor Feyenoord serieus geld, omdat wij dan ook definitief die laatste serie schulden kunnen wegwerken,' aldus Gudde.
Luister hieronder naar het hele gesprek met Eric Gudde, voor aanvang van het duel met NAC Breda.