nieuws

'Doodzieke hongerstaker tegen zijn zin afgevoerd'

detentiecentrum
detentiecentrum
ROTTERDAM - De woordvoerder van de hongerstakers in het detentiecentrum bij Rotterdam-The Hague Airport is tegen zijn zin opgenomen in een ziekenhuis. Dat meldde actiegroep Deportatieverzet zondag.
Hongerstaker Sayam Udin Nessar is volgens een woordvoerder van de actiegroep zondag afgevoerd in een geblindeerd arrestantenbusje. Hij is opgenomen in het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen. Nessar had juist een dag eerder bekendgemaakt dat hij ziekenhuisopname en dwangvoeding weigerde.
Volgens een woordvoerster van het ministerie van Justitie is dat besloten omdat hij daar betere medische zorg kan krijgen.De asielzoeker lijdt aan nierfalen. Meer informatie over zijn toestand kon de woordvoerster niet geven. Volgens haar is er geen sprake van dat hij daar gedwongen wordt om te drinken of te eten.
Nessar ging begin mei met meer dan 100 andere asielzoekers in hongerstaking. Veel hongerstakers zijn inmiddels afgehaakt, maar woordvoerder Nessar liet eerder weten door te willen gaan tot ''het bittere einde''. De hongerstakers hopen met hun actie meer vrijheden te verwerven. Ze vinden dat ze als criminelen worden behandeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl