nieuws

Eerst registreren, dan pas reageren!

Rijnmond_homepage
Rijnmond_homepage
ROTTERDAM - Bezoekers van Rijnmond.nl kunnen vanaf nu alleen op nieuwe berichten reageren met een vooraf aangemaakt account. Dat is nodig om uitwassen zoals scheldpartijen en beledigingen tegen te gaan.
Iedereen kan een account aanmaken bij Disqus, waarna er op Rijnmond.nl gereageerd kan worden. Dit account kan ook worden gekoppeld aan Facebook en Twitter, zodat de reacties ook gemakkelijk gedeeld kunnen worden.
Tot nu toe konden reacties anoniem op Rijnmond.nl geplaatst worden en werden deze achteraf door de redactie gecontroleerd. Dat had tot gevolg dat het forum regelmatig gekaapt werd door mensen die er alleen op uit waren om anderen te beledigen.

'Bizar hoe ver mensen gaan'

"We hebben de laatste jaren nogal wat creatieve doodsverwensingen van de site gehaald. Maar ook waren er regelmatig bezoekers die in een soort chatgesprek een ruzie via Rijnmond.nl uitvochten. Er zijn honderden IP-bans uitgedeeld. Het is bizar om te zien hoe ver mensen gaan als ze volledig anoniem los mogen gaan in een forum", zegt een redacteur.
RTV Rijnmond wil de regio een platform blijven bieden waar op een eerlijke manier de discussie kan worden aangegaan. Dat past in het doel van de omroep om mensen met elkaar te verbinden.
Meer mogelijkheden
Het Amerikaanse bedrijf Disqus biedt mensen de mogelijkheden om via een Twitter, Facebook of Disqus-account in te loggen en te reageren. Reageerders kunnen zelf een reactie plaatsen of reacties van anderen een positieve of negatieve waardering geven.