nieuws

Excelsior vervangt groot deel bestuur

Kelder
Kelder
ROTTERDAM - Simon Kelder, Harry Sluijter en Nico Janssens zijn volgend seizoen geen bestuurslid meer bij Excelsior. De Kralingse club zegt dat het vervangen van de drie past in de verjonging van de organisatie.
Kelder, van 1988 tot 1993 voorzitter en van 1996 tot 2012 directeur van de Kralingers, trad na zijn terugtreden in 2012 als secretaris toe tot het bestuur. Harry Sluijter was achttien jaar penningmeester en Nico Janssens, oud-voorzitter, zat als lid in het bestuur.
Excelsior presenteerde ook gelijk de opvolgers voor het trio. Wilbert van der Aalst en Evert Jan Heijnen treden op 1 juli toe tot het bestuur. Van der Aalst, een registeraccountant en belastingadviseur, wordt penningmeester. Heijnen, werkzaam als advocaat, is de nieuwe secretaris.
Voorzitter Albert de Jong toont zich op de website van Excelsior blij met het nieuwe bestuur. 'We kunnen Wilbert van der Aalst en Evert Jan Heijnen met hun kennis en ervaring goed gebruiken bij Excelsior, want de komende jaren zal de broekriem strak moeten worden aangehaald.'
Excelsior kende een bijzonder teleurstellend seizoen. De Kralingers werden voorlaatste in de Jupiler League. Vorige week zorgden uitspraken van trainer Leon Vlemmings voor onrust. Vlemmings sprak uit te twijfelen over zijn toekomst door het uitblijven van aankopen. Volgens de club staan de ontwikkelingen in het bestuur los van het uitblijven van prestaties in het afgelopen seizoen.