nieuws

Sabrina blijft dicht bij Bill Withers

ROTTERDAM - De Rotterdamse zangeres Sabrina Starke heeft een cd gemaakt met muziek van de Amerikaanse soulzanger Bill Withers. Ze presenteerde hem maandagmorgen in het radioprogramma Wakker@Rijnmond.nl.
Lean On Me is het eerste cover-album van Sabrina, na drie cd's met eigen werk. "Bill Withers is altijd een voorbeeld en inspiratiebron voor me geweest", zei ze in het programma. Het idee voor een cover-album kwam van Vince Mendoza, chefdirigent van het Metropole Orkest waarmee de zangeres een paar keer heeft opgetreden.
Altijd zichzelf gebleven
"Wat ik bewonder in Bill Withers is dat hij altijd zichzelf is gebleven, nooit concessies heeft gedaan aan wat de muziekindustrie van hem wilde. Dat is moeilijk, weet ik ook uit eigen ervaring. Hij is altijd heel principieel gebleven en is op zeker moment zelfs gestopt met opnemen."
Onder de indruk
Sabrina Starke heeft op de cd de liedjes van Withers zo veel mogelijk voor zichzelf laten spreken. "Het enige wat ik eraan heb toegevoegd is mijn stem, en natuurlijk het geluid van het Metropole Orkest. Bill Withers heeft op de hoes geschreven dat hij ervan onder de indruk is. Dat is een van de mooiste cadeautjes die ik tot nu toe in mijn carrière gekregen heb."
Theatertournee
Begin volgend jaar houdt Sabrina - zonder het Metropole Orkest - een theatertournee met een programma over het leven van haar favoriete soulzanger.