nieuws

Schiedams hangbuikvarken gaat verhuizen

Daisy
Daisy
ROTTERDAM - Het Schiedamse hangbuikvarken Daisy is niet langer dakloos. Eigenaar Rodney Ketting heeft een plaatsje voor haar gevonden bij een hobbyboer in de buurt.
Daisy was dakloos sinds kinderboerderij de Gorzen begin dit jaar werd gesloten. Sinds toen probeert Rodney Ketting elders onderdak voor haar te vinden. Uiteindelijk liet een hobbyboer in de omgeving weten plek voor Daisy te hebben. Op de boerderij krijgt ze gezelschap van een ander varken.
“Ik heb die hobbyboer al eerder gepolst”, vertelt Rodney. “Maar toen kreeg ik het idee dat hij niet erg op Daisy zat te wachten. Misschien dacht hij dat ik haar wilde dumpen. Maar via, via heeft hij waarschijnlijk gehoord dat ik altijd goed voor Daisy heb gezorgd en mocht ik toch langskomen.”

Daisy wordt verhuisd met paardentrailer

Daisy verhuist volgende week zaterdag. Voor die tijd moet Rodney de nodige voorbereidingen treffen. Het hangbuikvarken wordt een paardentrailer naar haar nieuwe onderkomen gebracht.
“De hobbyboer woont hemelsbreed twee kilometer van mijn huis”, vervolgt Rodney. “Daardoor kan ik iedere dag even bij haar op bezoek. En natuurlijk ga ik iedere week een rondje met haar lopen.”
Foto: Rodney Ketting met Daisy