nieuws

Helmond-speler Sequeira: 'Druk ligt bij Sparta'

ROTTERDAM - Helmond Sport-speler Juanito Sequeira kijkt uit naar de dubbele ontmoeting met Sparta in de play-offs. De oud-voetballer van Excelsior en FC Dordrecht gelooft in de kansen van zijn club. 'Anders moet je er niet eens aan beginnen. Ik schat de kansen in op fifty-fifty,' aldus de Rotterdamse middenvelder.
'Hier hebben wij het hele jaar voor gespeeld, deze finales van het seizoen. Wij willen als spelers heel graag naar de eredivisie. Iedereen eigenlijk, de hele club en de supporters. Maar ik denk dat Sparta meer moet. Dat is het verschil. De druk ligt bij Sparta, niet bij ons. Ik weet niet hoe de spelers daar mee omgaan, het kan verlammend werken. Daar hoop ik natuurlijk op,' vervolgt Sequeira, die de afgelopen weken kampte met een kuitblessure, maar denkt donderdag te kunnen spelen.
In de reguliere competitie pakte Sparta over twee duels vier punten tegen de Brabanders. Thuis wonnen de Rotterdammers met 2-0, het uitduel enkele weken geleden eindigde in een 1-1 gelijkspel. 'Die laatste wedstrijd was er één met twee gezichten. Wij bepaalden de eerste helft, na rust kregen wij het moeilijk toen Sparta met buitenspelers ging spelen. Zij hebben ook veel individuele kwaliteit, alleen presteren ze wisselvallig. Wij hebben ook een goed team en zijn moeilijk te verslaan. Wat ik zeg; het is fifty-fifty.'
De heenwedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie wordt donderdag gespeeld in Brabant. De return is op zondag 19 mei op het Kasteel. De winnaar neemt het in de finaleronde van de play-offs op tegen de winnaar van het treffen tussen Roda JC en De Graafschap.
Uiteraard zijn de wedstrijden van Sparta in de nacompetitie live te volgen op Radio Rijnmond.