nieuws

'Vrijdagavond niet meer heilig in eerste divisie'

ROTTERDAM - De vrijdagavond zal komend seizoen zo goed als zeker niet meer de vaste speelavond zijn van de eerste divisie. Volgens Simon Kelder is dat één van de plannen om de Jupiler League nieuw leven in te blazen.
Maandag vergaderde de Coöperatie Eerste Divisie over de toekomst van de Jupiler League. 'Er zijn heel veel voorstellen en ideeën langsgekomen en daar komt wel iets moois uit denk ik', zegt Kelder als voorzitter van het CED. 'Het medialandschap is sterk verbeterd door de deal met FOX. Dat is een groot voordeel. Met meer media-aandacht gaat het in ieder geval beter en als we de stadions weer vol krijgen zijn we helemaal op de goede weg'. De nieuwe competitie-indeling zou daar aan moeten bijdragen. Zo is het in de toekomst voor elke club mogelijk om zijn voorkeur speeldag aan te geven. Sparta zou bijvoorbeeld graag op de zondag spelen. 'Half vijf op zaterdagmiddag zou ook een optie kunnen zijn. In andere landen is dat een groot succes.'
De CED denkt volgende week tot een eindconclusie te komen over datgene wat ze met de eerste divisie voor ogen hebben. Het is dan aan de KNVB om te beslissen wat er daadwerkelijk wordt doorgevoerd.