nieuws

Strafontslag dreigt voor ‘lekkende’ ambtenaar

internaten
internaten
ROTTERDAM - De ambtenaar die vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt over de brandveiligheid bij moskee-internaten, wordt waarschijnlijk op straat gezet. De gemeente Rotterdam heeft de ambtenaar een brief gestuurd waarin staat dat hij ‘wegens ernstig plichtsverzuim’ per direct zal worden ontslagen.
Het voornemen om de ambtenaar te ontslaan moet nog worden bekrachtigd door wethouder Moti van Organisatie. Volgens de gemeente is het bewezen dat de ambtenaar vertrouwelijke informatie over het moskee-internaat aan de Polderstraat aan RTV Rijnmond en NRC Handelsblad heeft gegeven. Ook zou de klokkenluider niet hebben meegewerkt aan een onderzoek naar het lekken.

Bijstand

In de brief staat dat de ambtenaar ‘met onmiddellijke ingang, zonder het woord eervol, disciplinair zal worden bestraft met ontslag’. De ambtenaar heeft geen recht heeft op ww en belandt direct in de bijstand.

Opheldering

Leefbaar Rotterdam en de SP in de gemeenteraad hebben om opheldering gevraagd. Ze willen inzage in het dossier van de klokkenluider. Ook mogen er volgens de twee oppositiepartijen geen onomkeerbare stappen worden genomen richting de ambtenaar. Voor donderdag is een debat aangevraagd.
De coalitiepartijen PvdA, VVD, CDA en D66 bemoeien zich minder met de zaak. Volgens de partijen gaat het om een arbeidsconflict tussen werkgever en werknemer en is het niet aan de politiek om zich in de kwestie te mengen.