nieuws

De steenmarter rukt op!

steenmarterwebsite
steenmarterwebsite
ROTTERDAM - De steenmarter, de Groene Marathon, Rotterdamse Oogst Zaait en boek over Wally Elenbaas in Chris Natuurlijk van 18 mei.afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
De eerste steenmarter die in de Hoeksche Waard werd gezien, was een dode. Hij staat nu opgezet tussen de bunzing en de hermelijn in het Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland. Over de steenmarter gaat het dit keer in De Delta, wilder dan je denkt. Chris Natuurlijk maakt deze serie in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT.............................
Kees Moeliker, conservator van het Natuurhistorisch, springt in zijn zwembroek in de Rotte als de geelgerande watertor er terugkeert. Misschien komt het ervan als De Groene Marathon het Stadsinitiatief wint. De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door de stad. De route verbindt de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar. Recreanten kunnen de Groene Marathon als parcours gebruiken en ook dieren en planten profiteren ervan. Onderdeel van het plan is om in de Rotte natuurlijke oevers en rietlandjes aan te brengen. In Chris Natuurlijk meer over dit groene plan.
"Geen woorden, maar zaden." Dat is het motto van Rotterdam Zaait, een festival van Rotterdamse Oogst op de Kaap in Rotterdam. Op het festival, dat zaterdag 18 mei wordt gehouden, kun je de varkens knuffelen die sinds kort aan de Veerlaan wonen. Op en rond het Deliplein kun je zaden kopen en verkopen em krijg je eerste hulp bij tuinproblemen. Op Luilakdag hopen de Katendrechtse kinderen met veel lawaai van blikjes, ratels en toeters de lente wakker te schudden. Omdat ook de varkens Slome Japie en Blonde Arie nog wel op een oor zullen liggen, worden ook zij gewekt voor een knuffel, een appel en ........ een massage!
Als Wally Elenbaas nog had geleefd, dan had hij vast meegedaan aan het knuffelen van de twee varkens. Tot aan zijn dood woonde deze Rotterdamse kunstenaar op de Kaap. Het boek Grafiek Wally Elenbaas staat vol afbeeldingen en vertelt over het leven van deze Rotterdamse kunstenaar.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond