nieuws

De komst van Xia op Station Hofplein

ROTTERDAM - Muziek, licht en grote groepen mensen met vlaggen. Wat is er aan de hand op het dak van voormalig station Hofplein? Theatergroep Wunderbaum bereidt de Komst van Xia voor.
De muziektheatervoorstelling gaat over de nieuwe leider Xia die op vrijdag 17 mei aan komt in Rotterdam. De acteurs van Wunderbaum bereiden samen met zo'n tachtig buurtbewoners een welkomstceremonie voor op het dak van de Hofbogen.
"Met muziek, zang, dans, vlaggenparades, kortom: van Olympische proporties", zegt een trotse Walter Bart, acteur van Wunderbaum.

Nieuwe leider

Het tienjarige meisje Xia moet de toekomstige Rotterdamse samenleving gaan vormgeven. Op de vraag waarom er zo geheimzinnig wordt gedaan over het stuk 'De komst van Xia', antwoorden de makers dat de voorstelling een belangrijk onderdeel is van het 4 jarige project The New Forest wat altijd in ontwikkeling blijft. Bart: "Voor ons ook vrij onvoorspelbaar allemaal".
Wel duidelijk is dat 'de Komst van Xia' een voorstelling van Wunderbaum in samenwerking met het Ro Theater is, speelt tijdens de Operadagen Rotterdam en te zien is tot en met 22 juni.