nieuws

Gemeente werkt mee aan stadion FC Dordrecht

ROTTERDAM - De gemeente Dordrecht werkt mee aan een nieuw stadion voor FC Dordrecht. In totaal trekt het college 1,7 miljoen euro uit. Met dat geld moet de infrastructuur rond het stadion worden geregeld.De subsidie voor de club wordt verdubbeld naar 60.000 euro.
Het is de bedoeling dat het stadion van FC Dordrecht multifunctioneel wordt met een congrescentrum, huisvesting voor de sporters en horeca. Winkelketens komen er niet in. Het stadion moet zesduizend plaatsen krijgen en een kunstgrasveld.
Demontabel
Bijzonder aan het nieuwe stadion is, dat het uit elkaar kan. Een demontabel stadion verkleint de risico's voor de investeerders, omdat het eenvoudiger kan worden verkocht als er in de toekomst iets mis zou gaan. Zulke investeerders worden nog gezocht, in totaal moet er 10 miljoen euro in het nieuwe stadion worden gestoken.
De gemeenteraad moet de bijdrage aan de infratructuur rond het stadion nog goedkeuren, maar de meeste politieke partijen zullen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen niet zo negatief oordelen. Fractieleider Irene Koene van de VVD zegt in een eerste reactie wel te willen bezien of het stadionplan financieel deugdelijk onderbouwd wordt.
Eerste paal in 2015?
Dat gaat volgens FC Dordrecht-voorzitter Ad Heijsman zeker gebeuren: "Het is economisch ruw weer, maar in dat soort tijden komen de mooiste dingen tot stand. Voor eerdere plannen waren er ook financiers en ik hoop toch echt in 2015 de eerste paal voor dit stadion de grond te zien ingaan".
Wethouder Rinette Reynvaan, van sportzaken, hoopt dat de FC z'n plannen rond krijgt: "Als gemeente zijn we akkoord met de plek, gaan we met de provincie het bestemmingsplan daarvoor aanpassen en willen we bijdragen aan de infrastructuur. Ook is gekeken naar de Europese regels over staatssteun aan voetbalclubs. Daarvan is hier geen sprake".