nieuws

Ten Cate gooit het roer om

ROTTERDAM - Trainer Henk ten Cate van Sparta lijkt het roer flink om te gooien voor het nacompetitieduel van donderdagavond bij Helmond Sport. Sparta stapt af van het 4-3-3 systeem en gaat in een 4-4-2 variant spelen, waarbij middenvelder Iliass Bel Hassani de spitsen Donovan Deekman en Sandro Calabro moet gaan ondersteunen.
Verder ziet het er naar uit dat Crescendo van Berkel zijn basisplaats lijkt af te staan aan Robert van Boxel en dat Pieter Nys zijn rentree maakt op het middenveld van Sparta. De Belg verdringt Jeremy de Nooijer naar de reservebank. Jaime Bruinier keert na een jaar blessureleed terug in de basiself van Sparta. Middenvelder Stef Peeters is door Ten Cate niet eens opgenomen in de wedstrijdselectie. De Amsterdammer kan alleen niet beschikken over Danny Buijs, die dit seizoen niet meer in actie komt.
Eerder dit seizoen won Sparta in eigen huis met 2-0 van Helmond Sport. Een maand geleden werd het 1-1 in Brabant. Destijds stond de ploeg al onder leiding van Ten Cate. In 2005 promoveerde Sparta in Helmond terug naar de eredivisie.
Vermoedelijke opstelling: Pellatz, Dijkhuizen, Luirink, Van Boxel, Cruz Vicente, Nieuwendaal, Bruinier, Nys, Bel Hassani, Calabro, Deekman.
De wedstrijd tussen Helmond Sport en Sparta begint donderdag om kwart voor 8 en is live te volgen in een extra uitzending van Radio Rijnmond Sport