nieuws

Dordtenaren bespreken bezuinigingsideeën op Stadhuis

ROTTERDAM - Ongeveer vijftig Dordtenaren hebben woensdagavond hun ideeën voor de komende miljoenenbezuinigingen besproken op het Stadhuis. Dit gebeurde na aanleiding van de eerder op internet ingevulde enquete.
Via deze enquete hebben bewoners kunnen aangeven waarop zij zouden willen bezuinigen. Hierop zijn ruim 4000 reacties binnengekomen. Dordtenaren die bij het invullen hebben aangegeven betrokken te willen blijven bij het proces zijn voor de bijeenkomst op het Stadhuis uitgenodigd.
Partnersteden
Een bezuinigingspost die veel aanwezigen zien zitten, is het terugschroeven van de investeringen die worden gedaan in de partnersteden van Dordrecht. Ook staan integratieprojecten voor minderheden hoog op het lijstje.
De bijeenkomst in het Stadhuis komt vlak na de bekendmaking dat de gemeente Dordrecht 1,7 miljoen euro wil steken in een nieuw stadion voor FC Dordrecht.
De gemeente Dordrecht moet de komende jaren de uitgaven flink terugbrengen. Zo moet volgend jaar bijna 4 miljoen worden bezuinigd. Dit bedrag loopt op tot ruim 9 miljoen euro in 2017.