nieuws

'Voor mij heeft Anouk nu al gewonnen'

ROTTERDAM - Schrijvers, cabaretiers en muzikanten uit de regio Rijnmond zijn het na ontleden van Birds eens: het is meer dan terecht dat Anouk met het lied de finale heeft bereikt.
Volgens de Rotterdamse stadsdichter Daniël Dee zitten er in de tekst wel wat clichés, waar een Nederlandstalig lied niet mee weg zou komen. “Maar bij een Engelstalig nummer wordt dat verdoezeld, dus dat is niet erg.”
Waar gaat het over?
De Rotterdamse schrijver Marcel Möring zegt dat de tekst sowieso bijzaak is. “Veel mensen luisteren daar toch niet naar. Ik vind het wel mooi dat Anouk met zo’n nummer de finale heeft bereikt.”
Zanger Lee Towers is vooral blij dat Anouk bij zichzelf is gebleven. "Je ziet dan van die astronauten rondspringen op het podium, dan denk ik: waar gaat het over? De rust van Anouks nummer blijkt gelukkig te werken. Het is goed om te zien dat weer om het liedje draait.”
Gewonnen
Cabaretier Richard Groenendijk vindt Birds een verrassend nummer voor op een Songfestival. “Maar het is muzikaal en tekstueel erg mooi. Het geeft maar aan dat lichtgevende pakken en showhoepels niet nodig zijn. Zelfs al mocht ze laatste worden in de finale, voor mij heeft Anouk gewonnen.”