nieuws

Kamervragen over ontslag 'lekkende' Rotterdamse ambtenaar

ROTTERDAM - De SGP en PVV in de Tweede Kamer hebben vragen gesteld aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken over het dreigende strafontslag van de Rotterdamse ambtenaar, die informatie over moskee-internaten zou hebben gelekt naar de media.
De partijen vinden het voorbarig dat de ambtenaar strafontslag boven het hoofd hangt, terwijl er binnen de gemeente nog onderzoeken lopen naar de gang van zaken. In de deelgemeente Feijenoord wordt op dit moment onderzoek gedaan naar mogelijk cilëntelisme tussen politici en hun Turkse achterban.

Ombudsman

De 'klokkenluider' wordt waarschijnlijk per direct ontslagen, omdat hij vertrouwelijke informatie zou hebben opgenomen en doorgespeeld. De informatie ging over de brandonveiligheid bij het moskee-internaat in Rotterdam-Feijenoord. Als het strafontslag definitief wordt, heeft de ambtenaar geen recht op een ww-uitkering.
De SGP en PVV willen ook van de minister weten welke mogelijkheden ambtenaren hebben om misstanden aan de kaak te stellen als onderzoek van de ombudsman onvoldoende soelaas biedt. De ambtenaar had de kwestie aangekaart bij de Rotterdamse Ombudsman.
Donderdagmiddag komt het onderwerp ook aan de orde in de Rotterdamse gemeenteraad.
Foto: moskee-internaat (archief)